Om

Vindsurfing.se startades år 2000 av Johan Ekstedt som har över tre decenniers erfarenhet av vindsurfing på elitnivå. Många år som Sveriges representant på allra högsta internationella nivå - i OS-klassen på Mistral One Design och Neil Pryde RS-X, med ett par topp 10 placeringar i världscupen. Innehar även mästerskapsmedaljer i Funboard, Formula, Raceboard m.m.

Efter att företaget till en början varit fokuserat på tävlingsverksamhet (försäljning av tävlingsutrustning och som arrangör av svenska cupen och initativtagare till mellansvenska cupen) har fokus gått mot att hjälpa fritids vindsurfaren, dels med att kunna utveckla sin teknik genom erbjuda kursverksamhet och dels genom erbjuda en unik vindsurfingbräda som klarar följa utövaren i sin utveckling och därmed vara rätt investering både på kort och lång sikt.

Baserat på Johans  långa erfarenhet  av elitvindsurfing och analysarbete i kombination med feedback från kunder växte idéen om innovationen Dynamic Windsurfing fram - den optimala brädan att utvecklas på. Justera brädform och segelstorlek utifrån användare, surfspot och rådande väder. Den patenterade brädan inspirerar och utvecklar genom aktiv och omväxlande vindsurfing i harmoni med naturen. Läs mer om konceptet här.

Erfarenhet från utbildning av tusentals elever och träningserfarenheter med världsmästare och olympiska medaljörer har genererat ett eget utbildningssystem - Dynamic Windsurfing Education System i syfte att ge eleven möjlighet vindsurfa effektivt i alla vindförhållanden. Kurs-systemet sammanlänkar med Dynamic brädan där eleven byter till en mindre brädform vid nästa nivå.

Kurscenter finns i Stockholm, Malmö och Costa del Sol i Spanien.