Kurser

Vi har vindsurfingskolor i Stockholm, Skokloster och Malmö -se karta. Under påsklovet vindsurfingäger i Provence (Frankrike) och under sportlovet i Malindi (Kenya).

Boka schemalagd kurs här föredrar du privatkurs se info om privatkurser

Vindsurfing.se tillämpar Dynamic Windsurfing Education System. Ett sammanhängande system där de första två nivåeran (nybörjare och XL) sker på stora brädformen med centerbordsfena, därefter sker segling bara med akterfenan *(fenplaning) och med mindre brädform och mer vind ju duktigare du blir (L, M och S nivå). När du behärskar flera nivåer kan du anpassa din utrustning (brädform och segelstorlek)  efter rådande väder och få en aktiv variationsrik vindsurfing.På varje nivå går vi igenom väsentlig teori för att ge dig de bästa förutsättningarna att förstå och kunna utveckla din teknik.Vi hjälper dig sedan aktivt på vattnet att nöta in korrekt teknik. Teoriavsnitten innehåller följande delar: säkerhet, utrustning, trim, segelposition och manövrar, där nästa nivå bygger vidare på tidigare nivås inhämtade kunskaper.

Surf spot Riddarfjärden
I centrala Stockholm, Rålambshovsparken, Kungskolmen har vi lättillgänglig vindsurfing på Riddarfjärden. Denna surfspot är mycket lämplig för nybörjarkurser, då de sker i en vik skyddad från vågor, stark vind och båttrafik. Dessutom alltid nära till land. Därmed är det lätt för nybörjaren att prova dra rigg och lära sig de allra första grunderna i vindsurfing. Den mer rutinerade kan hyra utrustning och bege sig längre ut på Riddarfjärden för att fånga mer vind och får även öva sig i att nyttja vindvriden som uppstår på denna plats till medvrid snarare än motvrid.

Surf spot Skokloster
På Mälaren en timme från Stockholm (med bil, går även ta sig med pendel/buss) erbjuder vi en del kurser och flexibla uthyrningstider. Denna spot är relativt öppen så förutsättningarna för lite mer vind är goda, dessutom ofta sjöbris. Vågorna är alltid små och det är relativt nära till land så även den mindre rutinerade kan ge sig ut på egen hand. 

Surf spot Ribergsborg 
I Malmö har vi ett centralt beläget surfcenter. Surfplatsen är relativt öppen med Danmark på andra sidan vilket gör det möjligt för den mer rutinerade surfaren att få bra vindsurfing med mindre brädform. Den långrunda sandstranden och sällan stora vågor gör det till en relativt snäll och lämplig plats för nybörjaren att lära sig vindsurfa på.  

Surf spot Provence 
I den lilla franska byn Saint Cyr Sur Mer genomför vi vindsurfingläger som passar både den avancerade och den mindre rutinerade. Vinden och vågorna ökar oftast under eftermiddagarna så vindsurfingtiden anpassas efter deltagarens förmåga. Deltagarna bor i ett hus med flera lägenheter ett stenkast från stranden. Utrustningen ligger uppriggad och klar i trädgården.

Surfspot Malindi
I Kenya, vid Indiska oceanen har vi ett surf camp kombinerat med sol och bad. Vi bor på ett fint hotell med all inclusive och pool i en mindre by. Det är  mer svalkande ta ett dopp i poolen än havet. Mitt i veckan bryter vi av med ett par dagars ävenetyrsresa -Safari med game drive.

Boka schemalagd kurs här