Om

Vindsurfing.se startades år 2000 av Johan Ekstedt. Johan har över tre decenniers erfarenhet av vindsurfing på elitnivå, många år på allra högsta nivå i OS-klassen på Mistral One Design och Neil Pryde RS-X. (Johan driver även Expert Intelligence - konsultservice specialiserat på tillämpning av expertbedömningar vid framtagande av beslutsunderlag.)

Baserat på Johans långa vindsurfingerfarenhet och tack vare feedback från tusentals kursdeltagare växte idéen om innovationen Dynamic Windsurfing fram - den optimala brädan att utvecklas på. Justera brädform och segelstorlek utifrån användare, surfspot och rådande väder. Brädan ger aktiv och omväxlande vindsurfing i harmoni med naturen. Läs mer om konceptet här.

Efter att företaget till en början varit fokuserat på tävlingsverksamhet (försäljning av utrustning och som arrangör av svenska cupen och initativtagare till mellansvenska cupen) har fokus gått mot kursverksamhet. Genom utbildning av tusentals elever och träningserfarenheter med världsmästare och olympiska medaljörer har ett eget utbildningssystem tagits fram Dynamic Windsurfing Education System i syfte att ge eleven möjlighet vindsurfa effektivt i alla vindförhållanden. Utbildningsystemet är sammanlänkar med Dynamic brädan där eleven byter till en mindre brädform vid nästa nivå.

Vindsurfingskola finns i Stockholm, Malmö och Skokloster och träningsläger på Rivieran och i Kenya.